SPIRITUL CRĂCIUNULUI ÎN CARTIER

Locul femeii cu glas de privighetoare care ne însenina diminețile cântând „Fiaaaare vechi luăăăăăăăăăm!” a fost luat de niște haite de dubioși care colindă „cu japca”.

În primul rând, nu înțeleg ce treabă au capra, tobele, fluieratul și urlatul cu Crăciunul. De când mă știu eu, în Ajun era cu nașterea, cu cântecelele cu Moșu’, cu refrene melodioase și strofe nesfârșite. Astea cu scandalul erau de Anul Nou, atunci e pe depravare. Băi, și cred că își încep programul artistic de pe la 6, că la 8 deja ajung cu recitalul la mine la bloc. Eu, om normal în concediu, cu sarmalele primite la pachet de la mama, nu am vreun motiv să mă trezesc zilele astea mai devreme de 11. Îți dai seama ce bucurie când la 8 încep tobele, iar câinele meu se pune pe lătrat din toți plămânii lui de pug…câte 15 minute la fiecare geam în parte. Și bat aia tobele până consideră ei că a auzit toată lumea și că i-au convins pe toți să le arunce bani fie de bucurie, fie doar de-or pleca naibi’. Urmează liniște…vreo oră, maxim. Apoi vine altă bandă, că ce naiba?! Suntem un neam de artiști, nu mai muncește nimeni în țara asta: toți cântăm, dansăm, scriem poezii, facem poze, astea.

Nici nu se mai poartă colindatul „en detail”, din ușă în ușă, cum se spune. Ce mă, estem proști? Mai bine colindăm 3 blocuri deodată. O fi lenea, sau or fi interfoanele, dar este de-a dreptul „sclerozant”. Așa îți dai seama că termopanele nu izolează, de fapt, nimic. Încă mai țin minte cum scotea mama soneria din priză când i se terminau banii și bomboanele pentru colindători. Băteau aia de 2-3 ori la ușă, auzeau muzică și scandal dinăuntru, se lăsau păgubași repede.

Apoi, să ieși la geam și să urli la ei, la colindătorii de meserie? Să le arunci cu apa fiartă de la balcon? Să-ți pui dopuri în urechi? Vrei, nu vrei, ești colindat. De fapt, e un act de caritate….să fie colindați și cei care nu au bani să dea. Din oră din oră, să simtă sărbătoarea. Să fie înfipți și nervoși și ofticați că i-ai trezit cu toba din pat și să-și ciufulească plozii, să strice cozonacii și să arunce bradul pe geam.

Copiii cu „Domn, domn, să-nălțăm” nu au ajuns încă la mine. Nici gunoierii cu taxa de Sărbători. Dar îi aștept cu drag. Știe careva pitbulli de închiriat?

Cam asta e. Noi să fim sănătoși și să ne țină bila.

Vă pupă fata!

4ea8278c24839b6d834bc5d38ec88ce3

bebisebi.wordpress.com

bebisebi.wordpress.com

UPDATE

Pentru că e greu cu Steaua, se știe.

steaua

by TFB

Reclame