CHANEL ȘI COLECȚIA DE PRIMĂVARĂ/VARĂ – ”THE ART-SHOW”

Fum. Oglinzi. Showtime. Fără îndoială, show-ul în sine cântărește la fel de mult într-o prezentare  de modă ca și hainele. Pregătirea perfectă a podiumului, atragerea și direcționarea atenției publicului în locurile și la detaliile potrivite pentru ca acesta să plece acasă ferm convins că doar ce a văzut cea mai grandioasă colecție din toate timpurile. Această pricepere combinată cu o etichetă legendară cum este Chanel ar putea pur și simplu să pună pe podium manechine îmbrăcate în saci de rafia și totuși să obțină recenzii excelente.

Nu e ca și cum Karl Lagerfeld ar fi făcut așa ceva. Mie mi-a plăcut maxim acestă colecție, mi-aș vinde instant toate hainele din dulap pentru un singur outfit cu semnătura lui, însă părerile criticilor sunt împărțite. Cu toate acestea, cel mai narcisist designer din istoria modei și-a ridicat show-ul S/S 2014 de ieri dimineață de la Paris la înălțimi de necrezut, până în punctul în care ar fi putut, practic, să nu arate nimic pe scenă. Totuși, au fost haine. Multe, multe haine. Vorbim de prêt-à-porter.

La Grand Palais, Lagerfeld și-a creat pentru prima dată propriul muzeu de modă. Peste 100 de piese Chanel bazate pe teme diverse, de la gențile 2.55 la sticluțe supradimensionate de Chanel No. 5, de la un robot referință la filmele lui Alli Sheedy din anii ’80 și până la fel de fel de lanțuri de aur atârnate pe un duș . Toată lumea care a pășit pragul muzeului a consumat arta prezentă în cele mai fashion forme ale ei.

Când spectacolul a început, în cele din urmă, publicul avea deja câteva obiecte de artă în minte și s-a focusat mai cu poftă pe noul rucasac Chanel pe care Cara Delevigne l-a purtat cu nonșalanță pe podium, pe machiajul-curcubeu realizat de Sam Rollinson sau pe colierul de perle din jurul gâtului Mirandei Kerr. Hainele sunt versiuni mai colorate ale modelelor clasice Chanel, cum ar fi tweed-ul, care a fost deconstruit pentru un look contemporan. Tricotajele din cașmir arată foarte classy-chic peste pantaloni din piele în diverse nuanțe de roz și gri sau chiar denim. Se pare că cele mai lăudate au fost rochiile din mătase acoperite cu pete de culoare foarte bine organizate pentru a face trimitere la halatul unui pictor- FUN!

La final, cred că această colecție ar fi avut un mare succes și fără a fi neapărat un spectacul cu super-producție în spate. Doar e Chanel…

SS14C-Chanel-010 SS14C-Chanel-012 SS14C-Chanel-019 SS14C-Chanel-040 SS14C-Chanel-052 SS14C-Chanel-070 SS14C-Chanel-082 SS14C-Chanel-094 SS14C-Chanel-100 SS14C-Chanel-110 SS14C-Chanel-114 SS14C-Chanel-116 SS14C-Chanel-147

Anunțuri